­

­ARTIST STATEMENT

“Mijn werk gaat over het betreden van een andere wereld door ruimte te creëren voor mijn herinneringen en deze opnieuw te interpreteren. Wat verloren is gegaan, probeer ik te herstellen, maar niet alleen dat. Ik wil deze indrukken opnieuw uitvinden en opnieuw vertellen door het maken van kunst.

Elk schilderij is gebaseerd op een thema of herinnering aan eenvoudige alledaagse ervaringen van het leven als kind in Jemen.

Door afbeeldingen en verschillende schildertechnieken te combineren, herdefinieer ik mijn herinnering om nieuwe denkbeeldige caleidoscopische kleurrijke wereld te creëren die andere mensen uitnodigt.

Mijn werk is zowel figuratief als abstract van vorm. Ik pas diverse technieken toe zoals fijnschilderen,  stempelen met linoleum sjablonen en het aanbrengen van transparante verflagen om een ​​gevoel van diepte te creëren.

De acrylverf  gebruik ik meestal voor achtergronden en de patronen, terwijl ik olieverf inzet voor glacis en het schilderen van de fijnere en levensechte figuratieve details.”

***

BIOGRAFIE

Stefanie Wierda is een beeldend kunstenaar gevestigd in Nederland. Ze werkt met mixed media van acryl- en olieverf. Haar werk verkent het thema van herinnering, en is sterk beïnvloed door de cultuur van het Midden-Oosten.­ ­

Haar werk wordt geïnspireerd door de mensen, architectuur, planten, dieren en patronen die zo uniek en kenmerkend zijn voor het land Jemen waar ze tijdens haar jeugd woonde.

Ze studeerde parttime aan de Vrije Kunstacademie in Den Haag (2010-2011) en behaalde in 2019 haar diploma aan de Academie voor Beeldende Kunsten Haarlem-Leiden.

Stefanie’s werk is zowel figuratief als abstract van vorm. Elementen uit de Jemenitische architectuur komen vaak terug in haar werk. 

Ze heeft haar werk in Lisse, Haarlem en Den Haag geëxposeerd.

20.02.2020 Pop-up Expositie Korte Vijverberg 2, Den Haag

Samen met Simone Mooyekind exposeerde Stefanie Wierda van 20 februari – 1 maart 2020 bij de Korte Vijverberg 2, Den Haag.

20.06.2019 Expositie Winnaars Kunst Congres West bij het CAK, Den Haag

Expositie van Kunst Congress West winnaars Patrick Hamer, Xander Rijkee en Stefanie Wierda bij het CAK.

05.06.2019 Eind Expositie Kunst Academie Haarlem Leiden

5 juni 2019 – Eind expositie van het eindexamen jaar 2018/2019 aan de Kunstacademie Haarlem Leiden .

11.03.2019 Publieksprijs Uitreiking - Kunst Congres West Pulchri Studio

Maandag 11 maart 2019  won ik op het  Kunstcongres met Perspectief van regio West de publieksprijs  met het werk ‘Dreamer’. 30 Kunstenaars werden geselecteerd en kregen een podium om werk in Galerie Pulchri Studio in Den Haag te exposeren. De inzendingen werden beoordeeld door een kunstcommissie, bestaande uit Marijke Geméssy (Pulchri Studio), Peter Jonkers (Business Art Service) en Sander du Floo (beeldend kunstenaar en o.a. winnaar Kunstcongres 2014).

De kunstwerken We are soldiers van Patrick Hamer en Tea wisdom van Xander Rijkee werden door de jury als winnende werken gekozen. Tot mijn grote blijdschap koos het p

ubliek mijn werk Dreamer als winnaar. Samen met de twee andere winnaars mocht ik als prijs deelnemen aan de rondreizende tentoonstelling.

28.10.2017 - Kunst Expositie, Lisse

28 oktober 2017 – Kunst Expositie georganiseerd door Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek & Rotaryclub Hillegom-Lisse

10.11.2021 Pop-up Expositie Korte Vijverberg 2, Den Haag.

10 – 24 November 2021 – Pop-up Expositie

Samen met medekunstenaar Maggia Swets, organiseer ik een kunst expositie over nieuw werk.