Waarom ik besloot om kunstenaar te worden

Hoe besluit iemand om kunstenaar te worden?

Waarom heb ik besloten om voor de kunst te gaan? Ik was na mijn universitaire studie 13 jaar actief in politiek en humanitair activisme en de reisde voor het ontwikkelingswerk naar verschillende uithoeken van de wereld. Ik miste steeds vaker de creatieve component in mijn overwegend administratieve werk. Een sterk verlangen om een switch te maken naar kunst groeide en in 2016 hakte ik de knoop door.

Was dit een onverwachte keuze?

Dat ik deze keuze maakte is eigenlijk niet zo gek. Toen ik nog op de middelbare school zat, overwoog ik om naar de kunstacademie te gaan of aan de universiteit te studeren. Ik vond het een lastige keuze maar ik besloot politieke wetenschappen te studeren. Ik dacht dat het logischer zou zijn om de overstap naar een kunstcarrière te maken dan in een latere fase van mijn leven nog een ​​universitaire opleiding te gaan volgen. Ik bleef eigenlijk wachten op het juiste moment.

Wat het een goede beslissing?

Hoewel het starten van een kunstcarrière midden in een pandemie en een economische crisis een enorme opgave lijkt, heb ik absoluut geen minuut spijt van deze beslissing. Wat ik zo bijzonder vind aan de kunst, is dat het in de kunst juist om dat verhaal gaat. Kunst is een taal van de gedachte en gevoelens, het is een vorm van directe expressie en communicatie zonder dat daar cijfers of woorden op los gelaten kunnen worden. Het kan je mee naar een andere wereld voeren, en het kan de reden van het waarom uitdrukken, terwijl het ook ruimte laat voor de interpretatie van de toeschouwer.

Het kunstenaarschap geeft ruimte.

Het creatieve en ondernemende proces van het kunstenaarschap geeft mij de ruimte om te ontdekken wie ik ben en aandacht te geven aan dat wat mij diep van binnen drijft. Kunst geeft mij de mogelijkheid om met een eigen beeldtaal mijn internationale inspiraties met anderen te delen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *